Ce reprezinta un Panou Solar Presurizat Integrat?

Reprezinta o instalatie ce permite folosirea caldurii soarelui in incalzirea apei care ulterior o putem folosi la uzul caznic.

Se folosesc la prepararea apei calde manajere pe toata perioada anului si principalul avantaj este ca functioneaza la presiunea retelei sau a hidroforului.

Aceste panouri solare se numesc “integrate” pentru ca tuburile Heat Pipe – care de fapt formeaza panoul solar (colector solar) - sunt in legatura directa cu boilerul care are rolul de schimbator si acumulator de caldura.

Domeniul de utilizare.

Aceste panouri se foloseste la prepararea apei calde manajere pe toata perioada anului si functioneaza prin presiunea retelei sau hidroforului.

Principala utilizare a panourilor solare presurizate cu boiler integrat este producerea de apa calda menajera. Folosind un panou solar economisim foarte mult din factura de gaz sau electricitate destinata incalzirii apei calde menajere, in acest fel putem economisi prin propriul panou solar (click pentru informatii).

Parti componente.

Tuburi colectoare

Capteaza radiatia solara si o transforma in energie termica, incalzind heat pipe-urile. Caldura este transmisa in capatul superior al heat pipe-ului, care este introdus in boiler. Apa acumulata in boiler preia caldura si poate fi folosita ca apa calda menajera.

Tuburile se introduc in decuparile cilindrice practicate in carcasa exterioara a boilerului, bulbul superior al heat-pipe-ului patrunzand in interiorul acestuia.

Boiler

Apa care trebuie incalzita de catre tuburile colectoare este stocata in boilere, care pot fi de diferite volume, se pot realiza din mai multe materiale atat la interior cat si la exterior, iar intre invelisul interior si cel exterior se gaseste un strat de izolatie, acestea pot fi dotate cu o rezistenta electrica si cu un anod de magneziu, fiind ca accesorii.

Suportul

Atat tuburile colectoare cat si boilerul sunt asezate pe un suport, acesta poate fi realizat din diferite materiale, care ii confera o rezistenta foarte mare.

Controler

Este un dispozitiv electronic proiectat pentru automatizarea panourilor solare de producere apa calda menajera. Cu ajutorul lui se monitoriza temperatura apei din boiler si se controleaza functionarea sistemului in functie de setarile dorite.

Supapa de siguranta pentru suprapresiune

Asigura protectia impotriva depasirii presiunii maxime suportate de boiler, asigurand conditiile optime de functionare garantate de producator

Supapa de siguranta pentru temperatura

Sunt folosite pentru a asigura protectia la supratemperatura( fierbere), aceasta se monteaza in partea de sus a boilerului, asigurand conditiile optime de functionare garantate de producator

Rezistenta electrica

Comandate cu ajutorul controleruilui acestea au rolul de a incalzi apa din boiler in zilele cand tuburile colectoare nu aduc apa la temperatura dorita. Se monteaza in boiler si au diferite puteri electrice.

Anod de Magneziu

Sunt montate in interiorul boilerelor si au rolul de a le proteja impotriva coroziunii

Cum functioneaza?

Functionarea acestor panouri au la baza tuburile colectoare heat pipe care capteaza radiatia solara si o transforma in energie termica. In interiorul tuburilor se afla un tub termic de cupru (heat-pipe) ce contine un agent de vaporizare. Capatul superior al heat pipe-ului este introdus in boiler iar caldura este transmisa catre acesta. Apa acumulata in boiler preia caldura si poate fi folosita ca apa calda menajera.

Principiul de transfer al energiei termice de la tuburile colectoare heat pipe la agentul termic se face prin fenomenul de termosifonare în interiorul boilerului. Extragerea agentului termic din boiler către zona de consum se realizează datorită presiunii de la reţeaua de apă rece existentă, astfel apa rece de la reţea înlocuişte apa caldă în momentul consumului. Acest tip de panou solar nu consumă energie electrică.

Avantaje

Un avantaj al acestor tipuri de panouri cu boiler integrat este acela ca functioneaza la aceeasi presiune cu instalatia de apa de la locul de montaj, sistemul putand fi montat si la o inaltime mai mica, chiar cu suportul aflat la nivelul solului si nu neaparat montat pe acoperis.

Acest panou prezinta cel mai bun raport pret – calitate de pe piata pentru producerea de apa calda menajera, panoul functioneaza chiar daca afara este inorat sau pe timp de iarna aceasta datorita tuburilor colectoare heat pipe. In caz ca unul sau mai multe tuburi se sparg panoul tot functioneaza.

Prezinta o eficienta mult mai mare decat panourile nepresurizate, se monteaza si se intretine foarte usor.


Categorii

Cele mai cumparate

Informatii

Producatori

Nici un producator

Oferte speciale