Ce sunt panouril solare presurizate separate?

Aceste panouri sunt instalatii care folosesc caldura solara pentru produce apa calda menajera pe toata perioada anului.

Picture

Panourile poarta denumirea de ”separate” pentru că boilerul poate fi amplasat în interior sau în orice altă locație aleasă de beneficiar.

Domeniul de utilizare.

Panourile solare presurizate separate produc energie termică tot timpul anului, această energie putând fi utilizată pentru producerea apei calde menajere atât pentru locuinţe cât şi pentru institutii publice şi private, sistemele fiind usor de utilizat in toate aplicatiile tehnice care transforma radiatia solara in energie termica.

Parti componente intalnite.

Tuburi colectoare

Componenta principala dintr-un panou solar presurizat separat este considerat a fi panoul solar. Acestea folosesc tuburi solare cu heat-pipe care la ora actuala sunt cele mai eficiente in captarea radiatiei solare.

Colectorul

Schimbatorul de caldura sau colectorul este constituit dintr-o teava de cupru in care este introdus un numar de teci sudate prin care circula agentul termic sub presiune. Tot ansamblul este izolat si inchis intr-o carcasa exterioara din tabla de aluminiu.

Suportul

Panoul solar se monteaza pe un suport metalic dreptunghiular, care are o rezistenta marita datorita materialelor din care este realizat si o greutate mica.

Boiler

Este clasificat dupa mai multe criterii precum materialul din care este realizat invelisiul interior si cel exterior, materialul si grosimea izolatiei pe care o are, numarul de serpentine, materialul din care sunt realizate si accesoriile cu care ar putea fi dotat cum ar fi rezistenta electrica, anod de magneziu si altele.

Rezistenta electrica

Are rolul de a incalzi agentul termic din boiler, este controlata cu ajutorul controleruilui, se monteaza in boiler si au diferite puteri electrice. Este un accesoriu cu care poate fi dotat boilerul

Anod de Magneziu

Rolul pe care il indeplineste este acela de protectie impotriva coroziuni. Se monteaza in interiorul boilerului.

Supapa de siguranta pentru suprapresiune

Asigura protectia impotriva depasiri presiuni maxime suportate de boiler, asigurand conditiile optime de functionare garantate de producator

Supapa de siguranta pentru temperatura

Sunt folosite pentru a asigura protectia la supratemperatura (fierbere), aceasta se monteaza in partea de sus a boilerului, asigurand conditiile optime de functionare garantate de producator

Statie Solara

Rolul principal al Statiei Solare este de a transfera caldura de la panoul solar in boilerul instalatiei, acest proces se realizeaza cu ajutorul controlerului, grupului de pompare, si altor elemente integrate in statia solara. Cu ajutorul statiei solare se realizeaza automatizarea completa a sistemului.

Controler

Detine un rol important in realizarea automatizarii panourilor solare de producere apa calda menajera. Detin diferite functii si pot fi setate in diferite moduri prin care se controla functionarea panoului.

Pompa de Recirculare

Cu ajutorul pompei de recirculare se asigura circulatia in sistemul solar si permite reglarea debitului acestuia, astfel se permite controlul presiunii si al temperaturilor din sistemul solar.

Vas de Expansiune

Reprezinta un element de siguranta in instalatiile solare de producere apa calda menajera. Intr-o instalatie presurizata volumul instalatiei este fix, variatia volumului datorita modificarii densitatii apei, o data cu incalzirea ei, este preluata de vasul de expansiune.

Cum functioneaza?

Tuburile colectoare capteaza radiatia solara si o transforma in energie termica, incalzind heat pipe-urile. Caldura este transmisa in capatul superior al heat pipe-ului, care incalzeste agentul termic. Cu ajutorul pompei de recirculare, agentul termic incalzit este circulat prin serpentina din interiorul boilerului. Apa rece preia caldura de la serpentina si poate fi folosita ca apa calda menajera sau aport la incalzire.

Avantaje

Panourile solare presurizate separate functioneaza indiferent de temperatura mediului exterior, chiar si iarna, datorita izolatiei foarte bune panourile solare functioneaza chiar si la temperaturi de pana la – 20 de grate Celsius.

Daca unul sau mai multe tuburi colectoare se sparg sistemul continua sa functioneze.

UNCLE SAM SERVICE va propune urmatoarele produse:


Categorii

Cele mai cumparate

Informatii

Producatori

Nici un producator

Oferte speciale