Ce reprezinta un Panou Solar Presurizat cu Preincalzire?

Acest tip de panou reprezinta o instalatie care functioneaza tot timpului anului si foloseste caldura solara pentru a incalzi apa destinata consumului. Panoul functioneaza la presiunea retelei si nu necesita montajul la o inaltime mai mare decat cea a ultimului consumator.

Sistemul bazat pe panouri solare se poate monta pe acoperis, pe schelet metalic sau chiar in curte, la nivelul solului. Nu este necesar sa se goleasca pe timpul iernii deoarece apa nu circula direct prin tuburi.

Domeniul de utilizare.

Principala utilizare a panourilor solare presurizate cu preincalzire este producerea de apa calda menajera folosita in gospodariile particulare, sunt folosite in turism si sport pentru incalzirea piscinelor, etc. Utilizand un panou solar economisim foarte mult din factura de gaz sau electicitate destinata incalziri apei.

Parti componente:

Tuburi vidate

Radiatia solara este captata cu ajutorul tuburilor vidate si transformata in energie termica. Vidul din tuburile vidate creeaza o izolatie termica excelenta, acestea fiind extrem de eficiente, cu pierderi aproape neglijabile.

Boiler

Pot fi de diferite volume, se pot realiza din mai multe materiale atat la interior cat si la exterior, iar intre invelisul interior si cel exterior se gaseste un strat de izolatie, cuprind in interiorul lor si un schimbator de caldura, care poate fi realizat din diferite materiale. In dotarea lor se pot intalni accesorii cum ar fi o rezistenta electrica si anod de magneziu.

Suportul

Realizat din materiale care nu ruginesc, au o rezistenta marita pentru ca atat tuburile colectoare cat si bolerul sunt asezate pe suport.

Schimbatorul de caldura

Constituit dintr-o serpentina care poate fi realizata din diferite materiale, se afla in interiorul boilerului.

Controler

Dispozitiv electronic folosit pentru automatizarea sistemelor de producere apa calda menajera. Cu ajutorul lui se monitoriza temperatura apei din boiler si se controleaza functionarea sistemului.

Vas flotor

Realizat din diferite materiale si de diferite volume este folosit pentru a regla functionarea corecta a panourilor cu boiler integrat.

Supapa de siguranta pentru suprapresiune

Asigura protectia impotriva depasiri presiuni maxime suportate de boiler, asigurand conditiile optime de functionare garantate de producator

Supapa de siguranta pentru temperatura

Rolul acesteia este de a asigura protectia la supratemperatura (fierbere), pentru a asigura conditiile optime de functionare garantate de producator, se monteaza in partea de sus a boilerului.

Rezistenta electrica

Rolul acesteia este de a incalzi agentul termic din jurul serpentinei in zilele cand tuburile vidate nu reusesc sa il aduca la temperatura dorita. Este montata in boiler, comandata cu ajutorul controlerului si poate fi de diferite puteri electrice.

Anod de Magneziu

Sunt montate in interiorul boilerelor si au rolul de a le proteja impotriva coroziuni

Cum functioneaza?

Tuburile vidate captează radiația solară și o transformă în energie termică, încălzind astfel agentul termic din tubul interior. Pe măsură ce agentul termic se încălzește, densitatea acestuia scade, ridicându-se în boiler și transferând căldura către serpentina care se afla în interiorul său. Apa rece intră în serpentină, preia căldura și poate fi folosită ca apă caldă menajeră.

Avantaje

Principalul avantaj al acestor tipuri de panouri este acela ca functioneaza la aceeasi presiune cu instalatia de apa de la locul de montaj, astfel nu mai este necesara instalarea panoului solar pe acoperis, putand fi montat si la o inaltime mai mica, chiar cu suportul aflat la nivelul solului. Panoul functioneaza chiar daca afara este inorat si poate produce apa calda la o temperatura constanta, in cantitate mai mare, aceasta nefiind limitata de capacitatea boilerului.

UNCLE SAM SERVICE va propune urmatoarele produse:


Categorii

Cele mai cumparate

Informatii

Producatori

Nici un producator

Oferte speciale