Ce sunt panourile solare nepresurizate?

Sunt considerate cele mai simple si ieftine sisteme de producere apa calda menajera, se monteaza, de obicei, pe acoperisul casei, colecteaza caldura solara si o transfera, incalzind apa pe principiul termosifonului.

Domeniul de utilizare:

Tipurile de panouri solare folosite in sistemele nepresurizate sunt destinate celor mai simple aplicatii, in care sistemul se alimenteaza de la o sursa de apa prin cadere libera sau de la o instalatie de hidrofor, presiunea minima a retelei fiind impusa doar de inaltimea de montaj a panoului.

Parti componente:

Tuburi vidate

Radiatia solara este captata cu ajutorul tuburilor vidate si transformata in energie termica. Vidul din tuburile vidate creeaza o izolatie termica excelenta, acestea fiind extrem de eficiente, cu pierderi aproape neglijabile.

Boiler

Pot fi de diferite volume, se pot realiza din mai multe materiale atat la interior cat si la exterior, iar intre invelisul interior si cel exterior se gaseste un strat de izolatie In dotarea lor se pot intalni accesorii cum ar fi o rezistenta electrica si anod de magneziu.

Suportul

Realizat din materiale care nu ruginesc, au o rezistenta marita pentru ca atat tuburile colectoare cat si bolerul sunt asezate pe suport.

Controler

Dispozitiv electronic cu ajutorul caruia se monitorizeaza temperatura apei folosit pentru automatizarea sistemelor de producere apa calda menajera. Cu ajutorul lui se monitoriza temperatura apei din boiler si se controleaza functionarea sistemului.

Supapa de siguranta pentru suprapresiune

Asigura protectia impotriva depasiri presiuni maxime suportate de boiler, asigurand conditiile optime de functionare garantate de producator

Supapa de siguranta pentru temperatura

Rolul acesteia este de a asigura protectia la supratemperatura (fierbere), pentru a asigura conditiile optime de functionare garantate de producator, se monteaza in partea de sus a boilerului.

Anod de Magneziu

Sunt montate in interiorul boilerelor si au rolul de a le proteja impotriva coroziuni

Rezistenta electrica

Rolul acesteia este de a incalzi agentul termic in zilele cand tuburile vidate nu reusesc sa il aduca la temperatura dorita. Este comandata cu ajutorul controlerului, se monteaza in boiler si poate fi de diferite puteri electrice.

Cum functioneaza?

Radiatia solara captata de catre tuburile vidate este transformata in energie termica, astfel apa care inta in tub se incalzeste. Pe masura ce apa se incalzeste, densitatea ei scade, astfel apa calda din tub se va ridica in boiler si va fi inlocuita de un volum echivalent de apa rece. Acest circuit natural se va realiza in continuare iar apa din boiler se va incalzi.

Avantaje:

Sunt considerate a fi cele mai ieftine tipuri de panouri pentru captarea energie solare termice, iar daca utilizarea apei calde se face numai prin cadere libera, sistemul nu este dependent de reteaua electrica, dar pentru a nu fi dependent sistemul trebuie sa fie amplasat la o inaltime superioara celui mai de sus consumator. Panoul este usor de montat si deasemenea nu ridica costuri mari de intretinere.
Categorii

Cele mai cumparate

Informatii

Producatori

Nici un producator

Oferte speciale