Panouri Solare presurizate cu preincalzire

panouri fotovoltaice preturi pret panouri fotovoltaice panouri fotovoltaice pret preturi panouri fotovoltaice

panouri fotovoltaice panouri solare centrale termice panouri fotovoltaice pret panouri solare fotovoltaice centrale termice electrice service centrale termice centrale termice pe peleti centrale electrice solar system cellule fotovoltaice boilere electrice invertor reparatii centrale termice

 

Ce reprezinta un Panou Solar Presurizat cu Preincalzire?


Acest tip de panou reprezinta o instalatie care functioneaza tot timpului anului si  foloseste caldura solara pentru a incalzi apa destinata consumului. Panoul functioneaza la presiunea retelei si nu necesita montajul la o inaltime mai mare decat cea a ultimului consumator.

 

(click pe imagini pentru mai multe informatii)


Sistemul bazat pe panouri solare se poate monta pe acoperis, pe schelet metalic sau chiar in curte, la nivelul solului. Nu este necesar sa se goleasca pe timpul iernii deoarece apa nu circula direct prin tuburi.

 

Domeniul de utilizare.

 

Principala utilizare a panourilor solare presurizate cu preincalzire este producerea de apa calda menajera folosita in gospodariile particulare, sunt folosite in turism si sport pentru incalzirea piscinelor, etc. Utilizand un panou solar  economisim foarte mult din factura de gaz sau electicitate destinata incalziri apei.

 

(click pe imagini pentru mai multe informatii)

 

Parti componente.


Tuburi vidate


Radiatia solara este captata cu ajutorul tuburilor vidate si transformata in energie termica. Vidul din tuburile vidate creeaza o izolatie termica excelenta, acestea fiind extrem de eficiente, cu pierderi aproape neglijabile.


 

 

click pentru detalii


 

Boiler


Pot fi de diferite volume, se pot realiza din mai multe materiale atat la interior cat si la exterior, iar intre invelisul interior si cel exterior se gaseste un strat de izolatie, cuprind in interiorul lor si un schimbator de caldura, care poate fi realizat din diferite materiale. In dotarea lor se pot intalni accesorii cum ar fi o rezistenta electrica si anod de magneziu.


 

 

 

 

click pentru detalii

 

 

 

Suportul


Realizat din materiale care nu ruginesc, au o rezistenta marita pentru ca atat tuburile colectoare cat si bolerul sunt asezate pe suport.

 

 

click pentru detalii


Schimbatorul de caldura


Constituit dintr-o serpentina care poate fi realizata din diferite materiale, se afla in interiorul boilerului.

 

 

click pentru detalii


Controler


Dispozitiv electronic folosit pentru automatizarea sistemelor de producere apa calda menajera. Cu ajutorul lui se monitoriza temperatura apei din boiler si se controleaza functionarea sistemului.

 

click pentru detalii


Vas flotor


Realizat din diferite materiale si de diferite volume este folosit pentru a regla functionarea corecta a panourilor cu boiler integrat.

 

click pentru detalii


Supapa de siguranta pentru suprapresiune


Asigura protectia impotriva depasiri presiuni maxime suportate de boiler, asigurand conditiile optime de functionare garantate de producator

 

 

click pentru detalii


Supapa  de siguranta pentru temperatura


Rolul acesteia este de a asigura protectia la supratemperatura (fierbere), pentru a asigura conditiile optime de functionare garantate de producator, se monteaza in partea de sus a boilerului.

 

 

click pentru detalii


 

Rezistenta electrica


Rolul acesteia este de a incalzi agentul termic din jurul serpentinei in zilele cand tuburile vidate nu reusesc sa il aduca la temperatura dorita. Este montata in boiler, comandata cu ajutorul controlerului si poate fi de diferite puteri electrice.

 

click pentru detalii


 

Anod de Magneziu


Sunt montate in interiorul boilerelor si au rolul de a le proteja impotriva coroziuni

 

 

 

click pentru detalii


Cum functioneaza?

 

Tuburile vidate captează radiația solară și o transformă în energie termică, încălzind astfel agentul termic din tubul interior. Pe măsură ce agentul termic  se încălzește, densitatea acestuia scade, ridicându-se în boiler și transferând căldura către serpentina care se afla în interiorul său. Apa rece intră în serpentină, preia căldura și poate fi folosită ca apă caldă menajeră.

 

(click pe imagini pentru mai multe informatii)


Avantaje


Principalul avantaj al acestor tipuri de panouri este acela ca functioneaza la aceeasi presiune cu instalatia de apa de la locul de montaj, astfel nu mai este necesara instalarea panoului solar pe acoperis, putand fi montat si la o inaltime mai mica, chiar cu suportul aflat la nivelul solului. Panoul functioneaza chiar daca afara este inorat si poate produce apa calda la o temperatura constanta, in cantitate mai mare, aceasta nefiind limitata de capacitatea boilerului.

 

 

UNCLE SAM SERVICE va propune urmatoarele produse: