Panouri Solare presurizate separate

panouri fotovoltaice pret preturi panouri fotovoltaice celule fotovoltaice celule fotovoltaice pret

panouri fotovoltaice panouri solare centrale termice panouri fotovoltaice pret panouri solare fotovoltaice centrale termice electrice service centrale termice centrale termice pe peleti centrale electrice solar system cellule fotovoltaice boilere electrice invertor reparatii centrale termice

 

 

Ce sunt panouril solare presurizate separate?

 

Aceste panouri sunt instalatii care folosesc caldura solara pentru produce apa calda menajera pe toata perioada anului.

 

 

Picture

 

(click pe imagini pentru mai multe informatii)


Panourile poarta denumirea de ”separate” pentru că boilerul poate fi amplasat în interior sau în orice altă locație aleasă de beneficiar.

 

Domeniul de utilizare.

 

Panourile solare presurizate separate produc energie termică tot timpul anului, această energie putând fi utilizată pentru producerea apei calde menajere atât pentru locuinţe cât şi pentru institutii publice şi private, sistemele fiind usor de utilizat in toate aplicatiile tehnice care transforma radiatia solara in energie termica.

 

 

(click pe imagini pentru mai multe informatii)


Parti componente intalnite.


Tuburi colectoare


Componenta principala dintr-un panou solar presurizat separat este considerat a fi panoul solar. Acestea folosesc tuburi solare cu heat-pipe care la ora actuala sunt cele mai eficiente in captarea radiatiei solare.


 

 

click pentru detalii


Colectorul


Schimbatorul de caldura sau colectorul este constituit dintr-o teava de cupru in care este introdus un numar de teci sudate prin care circula agentul termic sub presiune. Tot ansamblul este izolat si inchis intr-o carcasa exterioara din tabla de aluminiu.


 

 

click pentru detalii


Suportul


Panoul solar se monteaza pe un suport metalic dreptunghiular, care are o rezistenta marita datorita materialelor din care este realizat si o greutate mica.

 

click pentru detalii


Boiler


Este clasificat dupa mai multe criterii precum materialul din care este realizat invelisiul interior si cel exterior, materialul si grosimea izolatiei pe care o are, numarul de serpentine, materialul din care sunt realizate si accesoriile cu care ar putea fi dotat cum ar fi rezistenta electrica, anod de magneziu si altele.


 

 

click pentru detalii


Rezistenta electrica


Are rolul de a incalzi agentul termic din boiler, este controlata cu ajutorul controleruilui, se monteaza in boiler si au diferite puteri electrice. Este un accesoriu cu care poate fi dotat boilerul


 

click pentru detalii


Anod de Magneziu


Rolul pe care il indeplineste este acela de protectie impotriva coroziuni. Se monteaza in interiorul boilerului.


 

click pentru detalii


Supapa de siguranta pentru suprapresiune


Asigura protectia impotriva depasiri presiuni maxime suportate de boiler, asigurand conditiile optime de functionare garantate de producator


 

click pentru detalii


Supapa  de siguranta pentru temperatura


Sunt folosite pentru a asigura protectia la supratemperatura (fierbere), aceasta se monteaza in partea de sus a boilerului, asigurand conditiile optime de functionare garantate de producator


 

 

click pentru detalii


Statie Solara


Rolul principal al Statiei Solare este de a transfera caldura de la panoul solar in boilerul instalatiei, acest proces se realizeaza cu ajutorul controlerului, grupului de pompare, si altor elemente integrate in statia solara. Cu ajutorul statiei solare se realizeaza automatizarea completa a sistemului.


 

 

click pentru detalii


Controler


Detine un rol important in realizarea automatizarii panourilor solare de producere apa calda menajera. Detin diferite functii si pot fi setate in diferite moduri prin care se controla functionarea panoului.


 

click pentru detalii


Pompa de Recirculare


Cu ajutorul pompei de recirculare se asigura circulatia in sistemul solar si permite reglarea debitului acestuia, astfel se permite controlul presiunii si al temperaturilor din sistemul solar.


 


click pentru detalii


Vas de Expansiune


Reprezinta un element de siguranta in instalatiile solare de producere apa calda menajera. Intr-o instalatie presurizata volumul instalatiei este fix, variatia volumului datorita modificarii densitatii apei, o data cu incalzirea ei, este preluata de vasul de expansiune.

 

 

click pentru detalii


 

Cum functioneaza?

 

 

Tuburile colectoare capteaza radiatia solara si o transforma in energie termica, incalzind heat pipe-urile. Caldura este transmisa in capatul superior al heat pipe-ului, care incalzeste agentul termic. Cu ajutorul pompei de recirculare, agentul termic incalzit este circulat prin serpentina din interiorul boilerului. Apa rece preia caldura de la serpentina si poate fi folosita ca apa calda menajera sau aport la incalzire.

 

 

(click pe imagini pentru mai multe informatii)


 

Avantaje


Panourile solare presurizate separate functioneaza indiferent de temperatura mediului exterior, chiar si iarna, datorita izolatiei foarte bune panourile solare functioneaza chiar si la temperaturi de pana la – 20 de grate Celsius.

Daca unul sau mai multe tuburi colectoare se sparg sistemul continua sa functioneze.

 

 

UNCLE SAM SERVICE va propune urmatoarele produse: