Panouri Solare nepresurizate

panouri fotovoltaice solare panouri fotovoltaice panouri fotovoltaice preturi pret panouri fotovoltaice
panouri fotovoltaice panouri solare centrale termice panouri fotovoltaice pret panouri solare fotovoltaice centrale termice electrice service centrale termice centrale termice pe peleti centrale electrice solar system cellule fotovoltaice boilere electrice invertor reparatii centrale termiceCe sunt panourile solare nepresurizate?

 

Sunt considerate cele mai simple si ieftine sisteme de producere apa calda menajera, se monteaza, de obicei, pe acoperisul casei, colecteaza caldura solara si o transfera, incalzind apa pe principiul termosifonului.

 

(click pe imagini pentru mai multe informatii)

 

Domeniul de utilizare.


Tipurile de panouri solare folosite in sistemele nepresurizate sunt destinate celor mai simple aplicatii, in care sistemul se alimenteaza de la o sursa de apa prin cadere libera sau de la o instalatie de hidrofor, presiunea minima a retelei fiind impusa doar de inaltimea de montaj a panoului.

 

(click pe imagini pentru mai multe informatii)


Parti componente.


Tuburi vidate

Radiatia solara este captata cu ajutorul tuburilor vidate si transformata in energie termica. Vidul din tuburile vidate creeaza o izolatie termica excelenta, acestea fiind extrem de eficiente, cu pierderi aproape neglijabile.

 

click pentru detalii

 

Boiler


Pot fi de diferite volume, se pot realiza din mai multe materiale atat la interior cat si la exterior, iar intre invelisul interior si cel exterior se gaseste un strat de izolatie In dotarea lor se pot intalni accesorii cum ar fi o rezistenta electrica si anod de magneziu.

 

 

click pentru detalii

Suportul


Realizat din materiale care nu ruginesc, au o rezistenta marita pentru ca atat tuburile colectoare cat si bolerul sunt asezate pe suport.

 

click pentru detalii

 

Controler


Dispozitiv electronic cu ajutorul caruia se monitorizeaza temperatura apei folosit pentru automatizarea sistemelor de producere apa calda menajera. Cu ajutorul lui se monitoriza temperatura apei din boiler si se controleaza functionarea sistemului.

 

 

 

click pentru detalii


Supapa de siguranta pentru suprapresiune


Asigura protectia impotriva depasiri presiuni maxime suportate de boiler, asigurand conditiile optime de functionare garantate de producator

 

click pentru detalii


Supapa de siguranta pentru temperatura


Rolul acesteia este de a asigura protectia la supratemperatura (fierbere), pentru a asigura conditiile optime de functionare garantate de producator, se monteaza in partea de sus a boilerului.

 

click pentru detalii


Anod de Magneziu


Sunt montate in interiorul boilerelor si au rolul de a le proteja impotriva coroziuni

 

 

click pentru detalii

 

Rezistenta electrica


Rolul acesteia este de a incalzi agentul termic in zilele cand tuburile vidate nu reusesc sa il aduca la temperatura dorita. Este comandata cu ajutorul controlerului, se monteaza in boiler si poate fi de diferite puteri electrice.

 

 

click pentru detalii


 

Cum functioneaza?

 

Radiatia solara captata de catre tuburile vidate este transformata in energie termica, astfel apa care inta in tub se incalzeste. Pe masura ce apa se incalzeste, densitatea ei scade, astfel apa calda din tub se va ridica in boiler si va fi inlocuita de un volum echivalent de apa rece. Acest circuit natural se va realiza in continuare iar apa din boiler se va incalzi.


(click pe imagini pentru mai multe informatii)

 

Avantaje.


Sunt considerate a fi cele mai ieftine tipuri de panouri pentru captarea energie solare termice, iar daca utilizarea apei calde se face numai prin cadere libera, sistemul nu este dependent de reteaua electrica, dar pentru a nu fi dependent sistemul trebuie sa fie amplasat la o inaltime superioara celui mai de sus consumator. Panoul este usor de montat si deasemenea nu ridica costuri mari de intretinere.