Incalzire-Racire, recuperare caldura

panouri fotovoltaice preturi pret panouri fotovoltaice panouri fotovoltaice pret preturi panouri fotovoltaice

 

Ce este o pompa de caldura aer – apa?

Reprezinta un tip de instalatii care folosesc aerul din exterior pentru a incalzi sau raci aerul din interiorul unei cladiri.

Popme racire aer/apa - programul casa verde

Popme recuperare - programul casa verde

 

Domeniul de utilizare

 

Aceste pompe de caldura aer-apa care extrag caldura prezenta in aer, si o cedeaza in interiorul locuintei pentru incalzirea acesteia iar in timpul verii procesul acesta se inverseaza, sunt folosite pentru incalzirea sau racirea centrelor comerciale, in domeniul hotelier, magazine, banci, in institutii publice. Aceste pompe pot recupera caldura cedata aerului din exterior.

 

Domeniu utilizare pompe - programul casa verde

 

Parti componente

 

Condensatorul

Tehnologia si structura pe care o prezinta condensatorul ii permite acestuia sa realizeze transferul de caldura mult mai rapid si mai eficient.

 

 

Vaporizatorul

Acesta prezinta un randament marit datorita structurii din teava de cupru si folie de aluminiu. Datorita modului de realizare folosind folie de aluminiu hidrofila s-a eliminat riscul de desprindere si oxidare.

 

Vaporizator - programul casa verde

 

 

Valva de expansiune electronica

Realizata folosind cea mai noua tehnologie si prezentand un sistem avansat de control, reuseste sa regleze la un nivel optim debitul si astfel creste coeficientul de performanta al pompei.

 

 

Valva expansiune - programul casa verde

 

Controler

Acesta detine multe functii pentru controlarea pompei, reglarea debitului de apa, comandarea rezistentei electrice auxiliare, deasemeni protectia anti-inghet. Prin setarea diferitilor parametrii ai controlerului se poate creea un sistem complet automatizat

 

 

 

Cum functioneaza?

 

Funcţionarea pompei de cădură aer – apa folosita pentru incalzire si racire consta in circulaţia unui agent termic printr-o instalaţie formată din compresor, condensator, valva de expansiune. Agentul termic se încălzeşte şi ajunge sub forma de gaz la temperaturi foarte joase în clipa în care absoarbe energia din aer. Prin traversarea compresorului, temperatura agentului termic creşte si mai mult. Agentul termic cand ajunge în condensator, se transformă în lichid şi astfel se cedează energia termică. Cand pompa de caldura este folosita pentru racire aceasta urmeaza porcedura inversa. Avand si functia de recuperare de caldura, cand pompa este folosita pentru racirea unui imobil, caldura este recuperata si poate fi folosita pentru incalzirea apei.

 

In limita - programul casa verde

Se poate si prin programul casa verde

 

Avantaje

 

Marele avantaj al acestor pompe este ca folosesc energia aerului care este o energie regenerabila si asigura atat incalzirea in perioada rece cat si climatizarea in perioada calda; Datorita functiei de recuperare, aceasta pompa poate fi folosita vara pentru incalzirea apei dintr-o piscina, in timp ce in imobil realizeaza racirea aerului.

Pe langa avantajul economisirii a costurilor de incalzire pompa de caldura aer apa implica si costuri mici pentru intretinere si service, are un nivel de zgomot redus ca intensitate, nu este poluanta, utilizeaza exclusiv energia electrica, nu implica investitii in camere special amenajate, nu necesita sapaturi sau forari de puturi, are o durabilitate sporita si asigura o amortizare a investitiilor rapida.

 

Autor:admin_us