Incalzire

 

Ce este o pompa de caldura?


Reprezinta unul dintre cele mai bune sisteme pentru incalzire si deasemeni pentru producerea de apa calda. Aceste sisteme folosesc pentru incalzire energia solara care este stocata in aer si dupa cum stim este o energie care se gaseste in mediul inconjurator si este gratuita.


Aerul din mediul inconjurator reprezinta o sursa inepuizabila de energie gratuita chiar si pe timpul iernii, captarea energiei din aer si transformarea acesteia pentru a fi folosita la incalzire se realizeaza prin intermediul unei pompe de caldura.


Domeniul de utilizare


Pompele de caldura aer – apa sunt o alternativa foarte buna la centrarele de apartament, sunt folosite in cadrul sistemelor rezidentiala de mici dimensiuni cat si medii.

Sunt folosite deasemeni in incalzirea centrelor comerciale, in domeniul hotelier, magazine, banci, in institutii publice, putem spune ca se pot folosi in orice spatiu care are nevoie de incalzire sau de apa calda menajera.


 

Parti componente


 

 

 


Schimbator de caldura cu aripioare (vaporizator):


Folosind folie de aluminiu hidrofila se elimina riscul de oxidare si desprindere. Acest tip de evaporator are un avantaj special: structura din teava de cupru filetata si folie de aluminiu ii mareste considerabil randamentul.

 

 

Schimbator de caldura (condesator):


Este fabricat folosind tehnologie americana si are o structura tip arc. Astfel, transferul de caldura se produce mai repede si mai eficient, dimensiunile sunt reduse, durata de viata este marita si este redus efortul de mentenanta.


 

 


Compresor:


Fiind un compresor Copeland, calitatea  este asigurata. Are o durata de viata mare, protectie la suprasarcina, supraincalzire si suprapresiune. Compresoarele Copeland sunt prevazute cu supapa de suprapresiune astfel presiunea in exces va fi eliminata.


 

 

 

 

Valva de expansiune electronica:

 

Benificiand de cea mai noua tehnologie japoneza si combinand-o cu un sistem avansat de control, aceasta valva electronica regleaza debitul la un nivel optim si creste coeficientul de performanta al pompei.


 

 

 

 

Controller:


Are multiple functii pentru controlarea pompei de circulatie, reglarea debitului de apa, comandarea rezistentei electrice auxiliare, protectia anti-inghet. Prin setarea diferitilor parametrii ai controllerului se poate creea un sistem complet automatizat in functie de fiecare proiect in parte.

 

Cum functioneaza?


Pompele de caldura aer - apa ofera mai multa energie decat energia electrica pe care o consuma. Prin extragerea caldurii din aer, intreg ansamblul poate oferi de pana la 4 ori mai multa energie decat cea consumata de la retea.

Principiul de funcţionare al pompei de cădură aer – apa consta in circulaţia unui agent termic printr-o instalaţie formată din compresor, condensator, valva de expansiune. Agentul termic se încălzeşte şi ajunge sub forma de gaz la temperaturi foarte joase în clipa în care absoarbe energia din aer. Prin traversarea compresorului, temperatura agentului termic creşte si mai mult. Agentul termic cand ajunge în condensator, se transformă în lichid şi astfel se cedează energia termică.


 

Clasificare


O clasificare a pompelor de caldura aer – apa pentru incalzire este facuta pe baza locului de amplasare al pompei, aceasta se poate monta atat extern cat si intern.


Montaj interior


Montaj exterior

 

Avantaje


Pompele de caldura aer – apa folosite pentru incalzire au o functionare mult mai economica in comparatie cu absolut toate sistemele de incalzire conventionale, nu sunt influentate de conditiile meteorologice externe, au costuri foarte mici de intretinere, o durata mare de viata, nu au dimensiuni mari.

Autor:admin_us